...δημιουργική σπιτική κουζίνα για τις εκδηλώσεις σας


ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΥΛΙΚΑ

1 φλ βούτυρο

1 φλ ζάχαρη

2 κροκάδια

2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού

2 κουταλιές κονιάκ

500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1/2 κουταλάκι κανέλα

1/2 κουταλάκι μαχλέπι κοπανισμένο

1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού

1/2 κουταλάκι αλάτι

1/2 κουταλάκι σόδα

50 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα σε κυβάκια

50 γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα σε κυβάκια

αυγό για το άλειμμα

άχνη ζάχαρη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε ένα-ένα τα κροκάδια και στη συνέχεια το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ λίγο-λίγο. Ανακατεύουμε το μισό αλεύρι με το αλάτι, τη σόδα, την κανέλα και το μαχλέπι. Τα ρίχνουμε στο μίγμα του βουτύρου μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού και ζυμώνουμε ρίχνοντας όσο ακόμη αλεύρι χρειαστεί, για να γίνει μια ζύμη μαλακή. Ανακατεύουμε απαλά και τα αποξηραμένα φρούτα κομμένα σε κομματάκια και ελαφρά αλευρωμένα. Βάζουμε τη ζύμη σε στρόγγυλη φόρμα 25εκ και αλείφουμε την επιφάνεια της βασιλόπιτας με κροκάδι αραιωμένο με λίγο νερό. Ψήνουμε τη βασιλόπιτα σε φούρνο 200 βαθμών Κελσίου για 30'-35', να ροδίσει καλά. Όταν τη βγάλουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.







active³ 4.7 · © 2000 - 2010 IPS Ltd · Όροι χρήσης